May

Güvercintepe Ortaokulunun “Anneler Günü” dolayısıyla düzenlediği program izleyenlerin gönüllerini fethetti.

May

Kas

Okulumuz konferans salonunda Öğretmenler Günü kutlama programı düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler dinletileri, oratoryolar sunuldu.  Öğrencilerimizin öğretmenlerine olan sevgi ve saygılarını bir daha gösterdikleri program ile öğretmenlerimiz özel dakikalar geçirdi.  Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Sultan BAYSAL, Sercan GÜZEL, Büşra AYKUT, Berna Sinem GÜVEN ve Özgül ÇOLAK´ a, öğrencilerimize ve gönüllü velilerimize teşekkür ediyoruz.

Karşılaştıkları tüm zorlukları özveriyle çözen, öğrencilerimizi milletine ve devletine yararlı bireyler olarak yetiştiren, öğrencilere çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerileri, ahlakı ve dürüstlüğü öğreten değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en samimi duygularımızla kutlar, sağlık ve mutluluk ile çalışmalarında başarılar dileriz.

Kas

Yazar Selvigül KANDOĞMUŞ ŞAHİN okulumuza gelerek ‘’SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR’’ projesi hakkında ve DİLİMİZ KIMLİĞİMİZ konusunda öğrencilerimizle söyleşi yaptı. Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan yazarımız büyük ilgi gördü.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen okulumuz Türkçe öğretmenlerinden Pelin AĞAÇDELEN VE Aylin ARSLAN’ a teşekkür ediyoruz.

Kas

Aramızdan ayrılışının 79. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü saygı, minnet ve rahmetle andık. 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında okulumuz öğretmenlerinden Recep GÜNEŞ ve Ferhat AKÇEKOCE öncülüğünde anma tören düzenlendi.  Tören 9.05’te saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz RECEP GÜNEŞ yaptı. Programda Atatürk’ün bizler için ne ifade ettiği ve değerinin ne kadar büyük olduğu tekrar hatırlatıldı. Oratoryo gösterisinin ardından tören sona erdi.

Kas

Okul Müdür Yardımcımız Cihat TABAK, Müzik Öğretmenlerimiz Murat AYDOĞAN ve Berna Sinem GÜVEN, Türkçe Öğretmenlerimiz Hami SARI, Büşra AYKUT, Aylin ARSLAN, Matematik Öğretmenlerimiz  Hakan BABACAN VE Betül MOLLAOĞLU,  Fen Bilgisi öğretmenimiz Arzu Dilek BAŞAK önderliğinde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Programı ilgiyle izlendi. Kısıtlı bir zamanda, kısıtlı imkânlarla yüreklerini ortaya koyarak profesyonellere taş çıkartan böylesine bir programı ortaya çıkaran öğretmen-öğrencilerimize ve programda emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Ekm

Okulumuzda her yıl yapmış olduğumuz ayın sınıf yarışması bu senede devam ediyor.Öğretmenlerimizin haftalık puanlamalarıyla yapılan değerlendirmede 5/B,6/F,7/F ve 8/C en yüksek puanı alarak ayın sınıfı seçildiler.Başta sınıf öğretmenleri Aysun ERDOĞAN,Fatma ÖZTÜRK,Ferhat AKÇEKOCE ve Pelin AĞAÇDELEN olmak üzere tüm öğrencilerimizi can-ı gönülden kutlarız,kasım ayında görüşmek üzere...

Ekm

Okulumuz atletizm takımı kupalara doymuyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Koşusu’nda Yıldız Kızlarda ilçe 1.si olan okulumuz Küçük Kızlarda ilçe 2.siolarak okulumuza 2 kupa getirdi.

Aynı koşuda Yıldız Kızlarda Aleyna MUTLU Başakşehir ilçe 1.si ve Hayrunisa KAPLAN’da ilçe 3.sü olarak madalyalarını aldılar. Öğrencilerimizi tebrik eder, Beden Eğitimi öğretmenimiz Aykut NALDEMİR ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

""

Ekm

Okulumuz 6R, 7J, 8H, 5D sınıflarından 25 kişilik 4 grup halinde toplam 100 kişi ile Okul Müdür Yardımcımız Sayın Cihat TABAK ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenimiz İlker OCAK eşliğinde Başakşehir Living lab’ da kodlama eğitimine katıldı.

Başakşehir Living Lab’da ‘Kodlama Haftası’ nedeniyle 100 çocuğa kodlama eğitimi verildi. Çoğu bilgisayar yazılımı ile ilk defa tanışan Başakşehirli öğrencilerin katıldığı eğitimde çocuklar, algoritmaları parçalarına bölerek çözme becerilerini geliştirdi. Kodlama ile tanışarak kendi bilgisayar oyunlarını tasarladılar.

Tüm dünyada 5’.si düzenlenen ‘Kodlama Haftası’nın başlangıcı Başakşehir Living Lab’da yapıldı. Başakşehir Belediyesi, Living Lab ve Oracle Akademi desteğiyle RobinCode.org tarafından gerçekleştirildi. RobinCode.org Türkiye Kurucu Başkanı Gözde Erbaz tarafından verilen eğitime; Şahintepe, Güvercintepe ve Altınşehir Mahalle okullarına devam eden 100 öğrenci katıldı.

“TEKNOLOJİ KULLANAN DEĞİL ÜRETEN NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ”

RobinCode Kurucu Başkanı Gözde Erbaz, verilen eğitimin bir farkındalık programı olduğunu belirterek, “Bilgisayar bilimlerinin, kodlamanın çocukların hayatlarını nasıl değiştirebileceğini anlatabilmek için bu eğitimi veriyoruz.  Çocuklar atölyede kendi bilgisayar oyunlarını kodlayacaklar. Türkiye’nin kendi teknolojisini üretebilmesi için şimdiden çocuklarımızı teknoloji kullanan değil üreten nesiller olarak yetiştirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

25 kişilik gruplar halinde 4 oturum olarak verilen farkındalık eğitiminde, bilgisayar eğitimi anlatılarak, kendi yaşıtı çocukların yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Bilgisayar bilimlerinin temellerini oluşturan algoritmaları parçalarına bölerek çözme becerilerini geliştirdi. Öğrenciler, kodlama ile tanışarak kendi bilgisayar oyunlarını tasarladı. Program sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.